2018. április. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2018. április. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Támogatott megvalósítások

A Szatmári Római Katolikus Püspökség programjait több ízben is támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a 2016-os évben.

Jó partnerre talált a Szatmári Római Katolikus Püspökség és a Communio Alapítvány 2016-ben is a Bethlen Gábor Alapkezelőben, amely értékesnek és támogatásra alkalmasnak talált több tervet is. Így Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapján a rászorulókért imádkoztak közösen Szatmárnémeti katolikus és más felekezetű hívei, majd - szintén a Bethlen Gábor Alapkezelőnek köszönhetően - ételosztást tartottak a város négy "szegény pontján", ahol összesen hatszáz adag meleg ételt osztottak szét.

A Communio Alapítvány pályázata is sikeres volt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. felé, ennek köszönhetően pedig hat gyermek- és ifjúsági tábort tarthattak Nagyszokondon, a Szent Ignác lelkigyakorlatos központban. Az öt táborhéten keresztül összesen 205 gyermek táboroztatása lett megoldott - ingyen utazhattak és korszerű eszközöket használhattak a nevelő és szórakoztató időtöltésük alatt.

Szintén a Communio Alapítvány pályázata alapján adhatták ki újra a Boldog Scheffler János életéről és munkásságáról szóló könyvet.

A szatmárnémeti Hám János Óvoda felújítására és korszerűsítésére a Szatmári Római Katolikus Püspökség pályázott sikeresen a Bethlen Gábor Alapkezelőnél 2015-ben. A támogatás révén, a megújult szatmárnémeti Hám János Óvoda legalább 216 gyermek (8 óvodai csoport) számára biztosíthat színvonalas oktatást megfelelő körülmények között, 16 óvodapedagógus és 5 dajka segítségével. Az oktatási program által előírt tevékenységek mellett, számtalan olyan rendezvény, foglakozás tarkítja az óvoda életét, melyben szülők, gyerekek, pedagógusok együttesen fedezhetik fel a közösség összetartó erejét. Az óvodában rendezett nyílt napok alkalmával több mint 600 érdeklődő ismerkedhet meg annak tevékenységével, s mindazzal amit a gyermekek az itt eltöltött 4 év alatt megélhetnek.

Az elvégzett munkálatok nem csak esztétikai szempontból fontosak. A műemlék épület állagának megőrzése mellett sikerült biztonságossá is tenni az épületet. A megvalósításokat november 24-én adták át Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár jelenlétében.

A 2016-os évben a Bethlen Gábor Alapkezelőnek köszönhetően újúlhatott meg külsőleg a nagykárolyi Kalazanci Szent József templom.

A 2017-es év során az Alapkezelő jóvoltából új multifunkcionális másolóval-nyomtatóval-szkennerrel gazdagodott a Szatmári Római Katolikus Püspökség. Pasztorális tevékenységében nagy segítséget jelent a készülék.