2020. august. 4. Felicitam pe cei cu numele !
2020. august. 4. Felicitam pe cei cu numele !

Biografia episcopului

PS episcopul Eugen (Jenő) Schönberger

Născut la 18 iunie 1959 la Turulung (Jud. Satu Mare), părintele Jenő Schönberger a urmat studiile teologice în cadrul Seminarului Major din Alba Iulia. Sfinţit preot în 23 iunie 1985 pentru Clerul din Dieceza de Satu Mare, Pr. Schönberger a fost vicar în parohiile din Carei, Satu Mare (parohia "Sfântul Ioan Evanghelistul) şi Baia Mare (parohiile Sfânta Treime şi Cristos Regele Universului). A fost paroh de Petreşti şi Satu Mare (Parohia Sfânta Familie).
Din anul 1997 până în anul 2001, părintele Schönberger a fost numit Director Spiritual la Seminarul Teologic din Alba Iulia fiind şi Profesor de Liturghie.
Întors în Dieceza de Satu Mare în anul 2001, a fost paroh de Dorolţ până în toamna anului 2002, fiind numit Paroh-Decan de Sighetu Marmaţiei. Din anul 2000 a îndeplinit oficiul de Inspector Şcolar privind Cateheza.
În 30 aprilie 2003 a fost numit episcopul Diecezei de Satu Mare de către papa Ioan Paul al II-lea. În 21 iunie a fost sfinţit episcop în Catedrala Romano-catolică de Satu Mare de către PSS Dr. György Jakubinyi arhiepiscop de Alba Iulia.

Anul tematic:

Viaţă în spiritualitate: