2024. április. 24. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2024. április. 24. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Comunicat 2015/03

COMUNICATE DIECEZANE - 2015/III
P 369 /2015
Colectă diecezană
pentru trimiterea de ajutoare victimelor cutremurului de pământ din Nepal
În conformitate cu intenţia, anunţată deja în presă, a Conferinţei Episcopale Catolice din România, în ziua de duminică, 7 iunie, vom organiza o colectă în cadrul bisericilor pentru a contribui la îndreptarea gravelor urmări ale cutremurului de pământ din Nepal, astfel încât să poată fi evitată o catastrofă umanitară.
Îi rog pe confraţii preoţi ca în data de 31 mai să anunţe la sfârşitul liturghiilor această colectă, citind textul de mai jos, iar în prima duminică a lunii iunie să o organizeze.
Dragi Fraţi şi Surori!
Devastatorul cutremur de pământ de la sfârşitul lunii aprilie din Nepal a cauzat pagube materiale catastrofale în această ţară, care oricum este foarte săracă. Potrivit datelor ONU, aproximativ 7.000 de persoane au murit şi în jur de 14.000 au fost rănite, iar mai mult de 160.000 de case au devenit complet nelocuibile. Întrucât Nepalul este aşezat între piscurile înalte ale Himalayei, temperatura este foarte scăzută, mai ales noaptea, chiar şi în acest anotimp. În plus, se apropie sezonul musonilor, timp în care plouă aproape zilnic. Şi din această cauză este foarte urgentă reconstruirea caselor transformate în ruină.
Pe baza hotărârii comune a Conferinţei Episcopilor Catolici din România îi rog pe stimaţii mei credincioşi ca, în prima duminică a lunii iunie, să-şi manifeste, cu ocazia colectei, dragostea în Cristos, plină de sacrificii faţă de sinistraţii din Nepal. Donaţiile Dvs. vor ajunge prin intermediul Caritas Catolica Internationalis la victimele cutremurului sub formă de alimente, îmbrăcăminte şi dotări pentru locuinţe.
Să-i mulţumim lui Dumnezeu că ne apără de astfel de catastrofe, arătându-ne compasiunea şi solidaritatea faţă de cei nevoiaşi.
Le mulţumesc din inimă pentru ajutor credincioşilor mei dragi, Dumnezeu să-i răsplătească!
Vă dau cu bucurie binecuvântarea mea arhierească,
Satu Mare, 19 mai 2015
†  Eugen
Episcop