2020. szeptember. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. szeptember. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.

EGYHÁZMEGYEI KÖZLEMÉNYEK - III. / 2015.

P 369 /2015.
Egyházmegyei gyűjtés a nepáli földrengés károsultjai megsegítésére

 

A Romániai Katolikus Püspöki Kar sajtóban már meghirdetett szándéka szerint június 7-én, vasárnap templomi gyűjtést szervezünk a nepáli földrengés súlyos kárainak helyrehozására, a humanitárius katasztrófa elkerülésének segítésére.

Kérem, a Paptestvéreket, május 31-én a szentmisék végén hirdessék meg az alábbi szöveggel a gyűjtést, és június első vasárnapján pedig szervezzék meg azt.

 

Kedves Testvérek!

Az április végi hatalmas erejű nepáli földrengés tragikus károkat okozott ennek az amúgy is nagyon szegény országnak. Az ENSZ adatai szerint 7.000 körül van a halottak és 14.000 körül a sérültek száma, több mint 160.000 ház vált teljesen lakhatatlanná. Mivel Nepál a Himalája magas hegyei között fekszik, a hőmérséklet nagyon alacsony, főleg éjszakánként, még ilyenkor is. Ráadásul most jön a monszunos évszak, amikor nagy esőzések vannak szinte minden nap. Ezek miatt is sürgős a rommá vált házak mielőbbi újjáépítése.

A Romániai Katolikus Püspöki Kar közös döntése alapján kérem kedves Híveimet, június első vasárnapján a templomi perselyezéssel rendezett gyűjtésben fejezzék ki krisztusi, áldozatos szeretetüket a nepáli rászorulók iránt. Adományaikat a Nemzetközi Katolikus Caritas segítségével juttatjuk el a rászorulókhoz élelmiszer, ruházat és a lakhatást lehetővé tevő eszközök formájában.

Adjunk hálát Istennek, hogy minket az ilyen katasztrófáktól megkímél, és mutassuk ki segítő együttérzésünket a rászorulók felé.

Hálásan köszönöm a kedves Hívek segítségét, Isten fizessen érte!

Örömmel adom főpásztori áldásomat,

 

 

Szatmárnémeti, 2015. május 19.

 

püspök