2019. január. 18. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2019. január. 18. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Zarándoklatok 2018-ban

ZARÁNDOKLATOK 2018-ban
A KEGYELEM ÉVÉBEN
*********************************************************************
„Aki zarándokol, bekapcsolódik,
Aki zarándokol, úton van.
Aki zarándokol, jó úton van."
*********************************************************************

Ausztria kegyhelyei és egy kis Bajorország
2018. május 23 – 27.

1. nap: Indulás Szatmárnémetiből a Székesegyház előtti parkolóból, hajnal 1:00     órakor (RO idő). Utazás a Budapest – Bécs útvonalon. Szentmise a sokat     szenvedett s csak 1998-ban újraszentelt Klein-Mariazellben. A Bécsi     erdőben lévő kegytemplomot 1136-ban, még a Babenbergek idején     alapították s jeles kegyképe előtt imádkoztak századokon át a Bécsből     Mariacellbe igyekvők. Továbbutazunk a Linz – Salzburg útvonalon.     Szállás Innsbruck térségében.
2. nap: Reggeli, majd 8:00 órakor indulás, Bajor Lajos mesebeli kastélyába, Neuschwansteinbe, amit Wagner zenéje is körülleng. Újabb ámulat délután a trianoni palotát mintázó Linderhof kastélyban. Séta a varázslatos Mittenwald festett házai között a Szent Péter és Szent Pál templomig, ahol májusi ájtatosságon veszünk részt. Szállás Innsbruck térségében.
3. nap: Reggeli. Zarándoklat Európa egyik legmagasabban (1638 m) fekvő kegyhelyéhez, Maria Waldrastba. Szentmise az ott található szervita templomban, majd séta a feltalálás kápolnájához, ahol 1407-ben Mária képét látta két ifjú. Látogatás a fényes Swarovski Múzeumban. A pazar kiállítás után vásárolhatunk a világhírű ékszerekből. Ismerkedés Innsbruckkal: Goldenes Dachl, Szent Jakab templom, Hofburg, Várostorony, Schwarzmander. Aztán bemutatóval egybekötött sörözés egy különleges tiroli sörfőzdében. Szállás Innsbruck térségében.
4. nap: Reggeli. Utazás Kufsteinbe, a hírhedett várba, ahol a „zsibói bölény”, a vén Wesselényi sínylődött, ahol Teleki Blanka- és Leövey Klára szenvedett, ahol Batsányi- , Czuczor- és Kazinczy raboskodott és ahol Rózsa Sándor pihent. Pont délben koncertre sétálunk a világ egyetlen szabadtéri orgonájához. Késő délután érkezünk Mariacellbe, elfoglaljuk a szállást, majd bekapcsolódunk a szombat esti, gyertyás körmenetbe.
5. nap: Reggeli. Szentmise a gótikus és barokk jegyekkel ékes mariacelli bazilikában, ahol megcsodálhatjuk a híres kegyszobrot s a Nagy Lajos királyunk által adományozott kegyképet, Mindszenty bíboros úr ideiglenes sírját, a magyar kápolnákat. Ima a keresztúton; a 130 mozgó figurából álló mechanikus betlehem megtekintése. Hazautazás a Bécsújhely – Budapest útvonalon. Érkezés Szatmárnémetibe, éjjel.
 

* * *
Részvételi díj:    265,- EUR/fő - 44 fő esetén
    310,- EUR/fő - 33 fő esetén
Az ár tartalmazza: szállítás légkondicionált autóbusszal, idegenvezetés, lelkivezetést, biztosítás* 59 éves korig, 4 éjszakai szállást kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban és 4 reggelit. 
Az ár nem tartalmazza: belépők 59 EUR/fő (Két bajor kastély 22 EUR, Swarovski múzeum 17 EUR, Sörkóstoló 9 EUR, Kufstein 11 EUR). További étkezés lehetősége, 1 főétkezés 10-15 EUR/fő.
*Biztosítás: 60 év fölöttieknek plusz 5 EUR.
Jelentkezési határidő: F.é. április 10.
Jelentkezéshez szükséges: személyigazolvány másolat és 50 EUR előleg.

*********************************************************************

 

Olaszország szent helyei
2018. június 12 - 19.

1. nap:    Indulás Szatmárnémetiből a Székesegyház előtti parkolóból, hajnal     2:00 órakor (RO     idő). Folyamatos utazás pihenőkkel a Budapest –     Nagykanizsa – Ljubljana útvonalon. Szállás Padova térségében.
2. nap:    Reggeli. Június 13-ika a legnagyobb Szent Antal ünnep. Camposampieróba látogatunk, ahol Antal egy diófáról prédikált; nagy betegen innen vitték feszes őrizet alatt a 20 km-re lévő Padovába. A húsz kilométeres szakasz neve ma: Szent Antal útja. Ezt követve jutunk mi is a Szent Antal bazilikába. Rá emlékezünk a Szentmisén és az ereklyék előtt imádkozva. A városi sétánk során felkeressük a világhírű egyetemet, a Caffe Pedrocchit, a mozgalmas piactereket, a szobrairól ismert Prato della Vallét és az Eremitani templomot, ahol Janus Pannoniusszal találkozunk. Tovább utazás a Bologna – Firenze útvonalon. Szállás Montecatiniben.
3. nap:    Szentmise után reggeli. Firenze, a reneszánsz bölcsője. Pillantás a városra a San Miniato templomtól. Séta a Pitti Palota s a Ponte Vecchio érintésével. Az Uffizi mellett elhaladva következik az Urak tere: Piazza di Signori, a felejthetetlen Dante szülőháza, az Orsanmichele s a DÓM. Firenzéből a Róma környéki szállásunkra robogunk.
4. nap:    Reggeli. A Santa Maria Maggiore bazilikába látogatunk, majd Michelangelo Mózesének megtekintése következik a Bilincses Szent Péter templomban. Múltidézés a Colosseumban és a Forum Romanumon: diadalívek, Vesta szüzek temploma, a Curia, a Lapis Niger háza, Romolus temploma, Traianus oszlopa… Fel a Capitoliumra, Marcus Aurelius szobrához. S le Viktor Emánuel impozáns emlékművéhez, amely a Város mértani középpontjában magasodik! A Sancta Sanctorumhoz vezető Szent Lépcső mellett Róma főszékesegyházát tekintjük meg, ahol Szentmisét hallgatunk. Szállás Róma térségében.
5. nap:    Reggeli. Vizit a Vatikáni Múzeumban: Laokoón csoport, Belvederei torzó, Rafaello stanzái, Sixtus kápolna. Zarándoklat a Szent Péter bazilikába: Pieta, Bernini-szobrok, bronz baldachin, a kupola, Szent Péter sírja… A Vatikánból Szienai Szent Katalin sírjához sétálunk. A templomban F. Lippi híres, Aquinói Szent Tamásról készült freskói gyönyörködtetnek. A Pantheont, a Trevi kutat és a Spanyol lépcsőt érintő sétával búcsúzunk az „Örök Várostól”. Szállás Róma térségében.
6. nap:    Reggeli. Siena, Szent Katalin háza, a varázslatos, titokzatos Dóm és a Piazza del Campo. Campo dei Miracoli, avagy a Csodák tere Pisában: Ferde torony, Dóm, Keresztelő kápolna, Camposanto. Szállás Montecatiniben.
7. nap:    Reggeli. Látogatás az árkádos Bolognába. A barna színű óvárosban a székesegyházban imádkozunk. Ezután a híres tornyok felé sétálunk, majd felkeressük a héttemplomot, melynek legfiatalabb tagja az 1200-as években épült. Zarándoklatunk egyik fő pontjához érkezünk, a dömés rend alapítójának, Szent Domonkosnak a sírjához. Végül a hatalmas Szent Petroniusz bazilika és az előtte lévő magasztos tér ahova jutunk. Búcsúzunk Bolognától, mert sietünk kanosszát járni! Pont ott, ahol 1077. január 28-án először járta valaki… Szállás Padova térségében.
8. nap    Reggeli. Hazautazás a Trieszt – Ljubljana – Budapest útvonalon, pihenőkkel. Érkezés Szatmárnémetibe késő éjjel.

* * *

Részvételi díj:    420,- EUR/fő - 44 fő esetén
    495,- EUR/fő - 33 fő esetén
Ár tartalmazza: szállítás légkondicionált autóbusszal, idegenvezetés, lelkivezetést, biztosítás* 59 éves korig, 7 éjszakai szállást kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban és 7 reggelit. 
Az ár nem tartalmazza: a belépők költségeit ami összesen 80 EUR/Fő (Colloseum és Fórum 12 EUR, Római tömegközlekedés 4 EUR,  Vatikáni Múzeum tárlatvezetéssel 32 EUR, Siena - dóm 6 EUR, Siena - Katalin háza 4 EUR, Pisa - Ferde torony 18 EUR, Canossa 4 EUR). A főétkezéseket: 10,- EUR/fő/étkezés.
*Biztosítás: 60 év fölöttieknek plusz 5 EUR. 
Jelentkezési határidő: F.é. május 4.
Jelentkezéshez szükséges: személyigazolvány másolat és 50 EUR előleg.

*********************************************************************

Magyarország nemzeti kegyhelyei
2018. június 18-21, illetve július 2 – 5.

1. nap: Indulás Szatmárnémetiből a Székesegyház előtti parkolóból, reggel 5:00-kor (RO idő). Utazás autóbusszal, pihenőkkel. Zarándoklatunk első állomása nemzeti kegyhelyünk, Mátraverebély-Szentkút. A csodás forrás és a hegyoldalban lévő remetelakok valamint Szent László királyunk nyomának megkeresése után részt veszünk a Sarlós Boldogasszony tiszteletére tartandó ünnepi szentmisén, mely körmenettel zárul. A közelben lévő Pásztóra utazunk, ahol 2017. június végén a Szentlélek templom Mária-szobrának szeme nedvességtől fényleni kezdett, melyet többen csodálatos könnyezésnek véltek. Következő megállónk a világörökség listás Hollókő. A falu csodaszép, élő múzeum, a parasztházak lakottak s a benne lakók palóc ruhában járnak. Mai utolsó városunk a romantikus Szentendre, melynek Fő tere a mesék világába vezet. Szállásfoglalás Budapesten, a Római part közelében.

2. nap: Reggeli. Visegrádra kirándulunk, ami a Dunakanyar gyöngyszeme, az Anjouk- és Mátyás király kedvelt tartózkodási helye. A fellegvárból elénk tárul a Duna kanyarulata… István király szülőhelyére, Esztergomba látogatunk. Miután a Főszékesegyházban Szentmisét hallgattunk az értékek megtekintése következik: bazilika (a világ legnagyobb, egyetlen vászonra festett olajképével, a Bakócz kápolnával…); kincstár (a Mátyás kálváriával, a híres csókkereszttel, Árpád-házi szentjeink ereklyéivel…); altemplom (Mindszenty József, Vitéz János és Széchy Dénes érsekek sírjával…); Panoráma terem. A Mária Valéria hídon átsétálunk Párkányba (már Szlovákia), majd az Ipolyon átkelve visszatérünk az országba.  Látogatás az immár kisbazilika rangra emelt kegytemplomban, Márianosztrán. Ima a czestochowai Mária képe előtt. Elmélkedés a kálvárián, ahonnan szép kilátás nyílik a falura. Szállás Budapesten.

3. nap: Reggeli. Budapest nappal! Belépés a Parlamentbe, a Szent Koronához. A Szent István bazilika megtekintése, ima a Szent Jobb kápolnában. A budai várnegyed értékei: Halászbástya, Szent István lovas szobra, Szentháromság-oszlop. A nagy történelmi múltra visszatekintő Mátyás templomba zarándokolunk, ahol felkeressük III. Béla király sírját, aki László király szentté avatásában jelentős szerepet játszott. Szentmise az altemplomban. Tisztelgés a Hősök terén, jeles történelmi személyiségeink szobrai előtt. Rövid pihenő a szállodában! „- Látta-e már Budapestet éjjel? - Jöjjön velem tekintsen most széjjel!” Budapest látképe a világon talán a legszebb. Ezt nézzük meg egy órás esti sétahajózással. A lemenő nap fényénél indul a hajónk, de mire visszaérünk, fénybe borul a város. A kikötőből a Margitszigetre sétálunk, ahol élvezzük a Zenélő szökőkút színeit, dallamait. Szállás Budapesten.

4. nap: Reggeli. Kirándulásunkat Máriabesnyő ferences templománál folytatjuk, melynek Loreto-kápolnája a Kárpát-medencében az egyik leghíresebb. Itt lesz az utolsó Szentmisénk. Zarándoklatunk utolsó állomása nemzeti kegyhelyünk, Máriapócs. A görög katolikus bazilika- és a pócsi Szűzanya képével egy helyi atya ismertet meg bennünket. Hazautazás; érkezés Szatmárnémetibe az esti órákban.

* * *

Részvételi díj: 150,- EUR/fő - 44 fő esetén 
            175,- EUR/fő - 33 fő esetén

Ár tartalmazza: szállítás légkondicionált autóbusszal, idegenvezetés, lelkivezetést, biztosítás* 59 éves korig, 3 éjszakai szállást, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban és 3 reggelit. 
Az ár nem tartalmazza: a belépők költségeit: Szent István bazilika 200 HUF, Halászbástya 800 HUF,  Parlament 2.200 HUF, Hajózás a Dunán 1.500 HUF, Visegrádi vár 1.800 HUF, Esztergom kincstár 900 HUF, Esztergom kupola 700 HUF. Egy főétkezés (menü) 1.500 - 3.000,- HUF/fő/étkezés.
*Biztosítás: 60 év fölöttieknek plusz 4 EUR. 
Jelentkezési határidő: F.é. június 8-ig.
Jelentkezéshez szükséges: személyigazolvány másolat és 50 EUR előleg.
 

*********************************************************************

Szentföld
2018. november 6 – 13.

1. nap: Indulás Szatmárnémetiből a Székesegyház előtti parkolóból, hajnal 1:30 órakor. A kolozsvári repülőtéren kell lenni 5:00 órakor. Indulás: 6:10. Érkezés: Tel Aviv: 9:10.  Utazás autóbusszal, Városnézés Tel Avivban, Jaffában. Szent Péter templom és Szent Péter látomása helyének, valamint annak a helynek a megtekintése, ahol a hagyomány szerint a cethal partra vetette Jónás prófétát. Fürdési lehetőség a Földközi tengerben. Indulás Betlehembe. Útközben meglátogatjuk Emmauszt.   Vacsora és szállás Betlehemben.
 2. nap: Betlehem – Jeruzsálem. Reggeli után  meglátogatjuk a Születési Bazilikát, Tejbarlangot, Pásztorok mezejét. Utána Jeruzsálambe megyünk. Buszos és gyalogos városnézés Jeruzsálemben. Mennybemenetel helyét, Jézus lábnyomát. Szállás és vacsora Betlehemben.
3. nap: Jeruzsálem. Reggeli után fölmegyünk a Scopus hegyre, hogy onnan gyönyörködjünk Jeruzsálem panorámájában. Olajfákhegye, Pater noster és Dominus Flevit római-katolikus templomok meglátogatása. Getszemáni kert a Nemzetek templomával (Agonia templom), Szűz Mária üres sírja és a Getszemáni barlang meglátogatása. A várba a Szent István kapun (Oroszlán kapu) lépünk be, meglátogatjuk a Szent Anna görög katolikus templomot, és az Antonia várában levő Bethezda fürdőt. Gyalog tesszük meg a Via Dolorosan a 14 állomást, ahol Jézus is végigment a kereszttel egészen a Szent Sír bazilikáig. Felmegyünk a Golgotára, megkenés köve, Jézus üres sírja és a bazilikában lévő összes szent hely meglátogatása végett. Szállás és vacsora  Betlehemben.
 4. nap: Jeruzsálem. Reggeli után  meglátogatjuk a Sion hegyén található “Mária elszenderedésének” Benedek rendi templomát, az Utolsó vacsora termét, Dávid király sírját. Látogatást teszünk a Siratófalnál, majd  Ein Karembe megyünk, ahol meglátogatjuk Keresztelő Szent János szülőhelyét, Szűz Mária kútját és a Látogatás templomát, amely a Szentföld legművészibb temploma. Meglátogatjuk a Parlamentet (Kneszet). Szállás és vacsora Betlehemben.
5. nap: Holt-tenger – Qumran – Jerikó – Tiberias. Reggeli után utazás  Qumranba (régi esszénus központ, ahol megtalálták a Holt-tengeri tekercseket) a Holt-tengerhez, amely a Föld legalacsonyabb pontja -400 m. Kozmetikai termékeket forgalmazó üzlet megtekintése. Útközben meglátogatjuk Betániát (Lázár sírját), Hozevat. Fürdési lehetőség a Holttengerben. Utána megtekintjük Jézus igazi keresztelésének helyét, majd Jerikót látogatjuk meg, amely a világ legrégibb városa (10 ezer éves). Itt megtekintjük Kísértések hegyét és Zakkeus fügefáját. Vacsora és szállás Tiberiasban.   
6. nap: Tibériás – Tábor hegy - Kafarnaum – 8 Boldogság hegye. Reggeli után indulás a Tábor hegy felé. A római katolikus templom meglátogatása, ahol a Színeváltozás történt. Jordán folyó – Yardenit – Jézus keresztelésének helye, a Chibutz és a déligyümölcsös üzlet meglátogatása. Továbbutazás Kafarnaum városába, amelyet az Úr városának is neveznek. Megtekintjük Szent Péter házának romjait, majd Taghbat, ahol a kenyérszaporítás történt, a Primátus templomát (be lehet menni a Genezáreti tóba), 8 Boldogság hegyét. Csónakázás a Galileai tengeren egy Jézus-korabeli csónak másával, a Caprice gyémánt és aranygyár üzleteinek meglátogatása. Szállás és vacsora Tibériásban.
7. nap: Kana – Názáret – Haifa. Reggeli után Kána falut látogatjuk meg, ahol megtalálható a két kőedény, amelyekben Jézus véghezvitte első csodáját, amikor a vizet borrá változtatta. Majd Názáret következik: az Angyali Üdvözlet római katolikus templom és Mária házának, Szent József műhelyének megtekintése után, Haifaba megyünk, amely egy gyönyörű kikötőváros a Karmel hegy lábánál. Meglátogatjuk a Bahai vallás szentélyét, a teraszokon kialakított kertjeivel, amelyek még a Versailles-i kerteknél is szebbek. A Tenger Csillaga (Stella Maris) kármelita kolostortemplomot is megtekintjük, amelyben Illés próféta barlangja van. Szállás és vacsora Tiberiásban. 
8. nap: Tiberias - Tel Aviv – Kolozsvár. Korán indulunk Tel Aviv felé, a     Bengurion repülőtérre. Elutazás: 10:00. Megérkezés Kolozsvárra 13:15,     kisbuszokkal Szatmárnémeti felé vesszük az irányt, ahová késő délután     érkezünk.

* * *

Részvételi díj:    990,- EUR/fő, 33 fő esetén

Az ár tartalmazza: Szállítást: Szatmár – Kolozsvár; Kolozsvár - Szatmár; Magyar nyelvű idegen- és lelkivezetés; Repülőjegy Kolozsvár – Tel Aviv, Tel Aviv – Kolozsvár; Reptéri illeték; Felügyelet a Tel Aviv repülőtéren érkezéskor és elutazáskor; 7 éjszakai szállást (4 éjszaka szállás Betlehemben 4* szállodában és 3 éjszaka szállás Galileában/Tiberiásban 4* szállodában); Napi két étkezés – HB (félpanzió) – a program szerint; Légkondicionáló berendezéssel rendelkező modern autóbusszal való szállítás Izraelben; Belépődíjakat a programban felsorolt helyekre. 

Az ár nem tartalmazza: Borravalót Izraelben (30 euro/fő – kötelező), amelyet a helyszínen fizetnek ki a helyi iroda képviselőjének; Étkezésnél fogyasztott alkohol vagy alkoholmentes italok; Opcionális kirándulás - csónakázás a Galileai tengeren egy Jézus-korabeli csónak másával - 10 Eur/fő; Minden más ami nincs fennebb feltüntetve. Betegbiztosítást, ami 55 RON, 60 éves korig.

Egyéb információk: 6 hónapig érvényes útlevél (az indulás időpontjától számolva) szükséges az utazáshoz; A különböző ünnepségek és a biztonsági előírások miatt egyes turisztikai látványosságok látogatási sorrendje megváltozhat/eltérhet az eredeti programtól; Lehetőleg minden nap lesz szentmise valamelyik szent helyen. A misézés időpontját a templomok szabják meg. Ennek függvényében is változhatnak egyes napok programjai, de a programban szereplő helyeket mind meglátogatják; Az izraeli hatóságok fenntartják maguknak azt a jogot, hogy megtagadják valakinek a belépését, aki nem tanúsít elég megbízhatóságot, a szervezők ezért nem vonható felelősségre. Kérjük a résztvevőket, hogy jelezzék iratkozáskor ha bármilyen féle incidense volt külföldi államokban vagy bármilyen kapcsolata/összefüggése az izraeli álammal; Minden 3*/4*-os szálloda szobái fel vannak szerelve légkondicionáló berendezéssel, fürdőszobával, telefonnal, kábel TV-vel (a szállodák minősítése az izraeli normáknak felel meg), illetve bőséges svédasztalos reggelit és vacsorát biztosítanak minden nap.
Jelentkezési határidő: F.é. augusztus 20-ig.
Jelentkezéshez szükséges: személyigazolvány- és útlevélmásolat és 200 EUR előleg.
Lelki- és idegenvezető: Ft. Dr. Ágoston Ferenc

************************************************************************************************************************

Jelentkezni lehet személyesen a Szatmári Római Katolikus Püspökségen az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt, Mekker Enikőnél vagy a 0261-714955, 0261-716451 és 0744-483444 telefonszámokon.
************************************************************************************************************************
A programban a változtatás jogát fenntartjuk, de abban az esetben mindenkit még idejében értesítünk