2020. szeptember. 18. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. szeptember. 18. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Zarándoklatok 2020-ban

ZARÁNDOKLATOK 2020-ban

A KEGYELEM ÉVÉBEN

Zarándoknak lenni azt jelenti, hogy:
megállok egy szent helyen Isten és útitársaim jelenlétében,
csodálattal és hálával elfogadom Isten ajándékait:
a megtérést, a gyógyulást, az egységet, a bátorságot, az örömöt... ”
(Mary Abboth SSND)

*********************************************************************************************************************

Virágvasárnap a "lengyel Jeruzsálemben"

2020. április 4 – 6.

ELMARADT! Új időpont: 2021. március 27 - 29.

*************************************************************************

Szentföldi zarándoklat

2020. május 13 - 20.

ELMARADT! Az új időpontot hamarosan jelezzük.

*************************************************************************

Szentek, Vértanúk, Boldogok emlékezete

2020. június 2 - 5.

ELMARADT! Új időpont: 2020. november 4 - 7.Pannonhalma

*************************************************************************

Róma, az örök város

2020. szeptember 6 – 11.

ELMARAD! Új időpont: 2020. november 29 - december 4.

Róma

*******************************************************************************

Budapest

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje

2020. szeptember 19 – 20.

ELMARADT! Új időpont: 2021. szeptember 11 - 12.

*******************************************************************************

Magyar szentek emlékei Németországban

2020. november 17 – 21.

November 17., kedd: Indulás Szatmárnémetiből, a Székesegyház előtti térről, hajnal 1:00 órakor. Folyamatos utazás pihenőkkel a Budapest – Bécs útvonalon. Séta Passauban, a testvéregyházmegyénkben, az ősi Szent István székesegyházhoz és a Niedernburg kolostorhoz, ahol Boldog Gizella nyugszik. Szállás Nürnberg térségében.

November 18., szerda: Reggeli. Városnézés Nürnbergben, Németország műemlékekben egyik leggazdagabb városában. Az óvárost 7-8 méter magas fal övezi, melyet bástyatornyokkal erősítettek meg. Itt sétálunk: Szent Lőrinc templom, Szentlélek kórház, városháza, Dürer (a békési) háza… Folytatjuk utunkat Pottensteinbe. Az itteni várban időzött Árpádházi Szent Erzsébet, miután el kellett hagynia Wartburgot. A vár romos, de az emlékek épek. Bamberg. Óvárosa épségben megmaradt, közel 1000 év építészetével ismerkedhetünk a sétánk során: a folyóparti "Kis-Velence" negyed, a különleges fekvésű városháza és a katedrális melyben a „Bambergi lovas” található. De ki lehet a lovas? Szállás Eisenach térségében.

November 19., csütörtök: Reggeli. Eisenach családiasan kicsi központjában sétálgatva Luther, Bach és Árpádházi Szent Erzsébet emlékeit idézzük fel. Innen egy rövid utazás után Wartburg várába érkezünk, ahol ismét találkozunk Luther Márton emlékeivel és a mi Szent Erzsébetünk szellemével. De a vár önmagában is pazar: megihlette Wagnert- és a kastélyépítő Bajor Lajost is! Erfurt következik, ez a nagyon szép város, amely a 700-as években pár esztendeig volt püspöki székhely s csak 1994-ben lett újra az II. János Pál pápa döntése alapján. Az egyházmegye védőszentje Árpádházi Szent Erzsébet, akinek szentté avatását itt hirdették ki s akinek relikviái előtt a dómban imádkozhatunk. Buszozunk tovább, Csehországba. Szállás Usti nad Labem környékén.

November 20., péntek: Reggeli. Látogatás a varázslatos szász Svájcban: felballagunk a Bástya hídhoz (Basteibrücke), ami különleges sziklaalakzatokat köt össze. Az Elba völgyére nyíló kilátás felejthetetlen. Pillnitznél szállunk hajóra s így jutunk Drezdába. Az egykori szász fejedelmi központ újra régi pompájában látható. Andalgás a Zwinger világhírű festményei között. Séta az óvárosban: Semperopera, Hofkirche, Brühl terasz, a Residenzschloss - oldalán látható a fejedelmi menetet ábrázoló dombormű, mely 25.000 db meisseni porcelánból készült s végül az újjáépített evangélikus Frauenkirche, mely előtt Luther Márton szobra áll...Szállás Usti nad Labem térségébem.

November 21., szombat: Reggeli. „Ezüstváros – Kutna Hora mindig várni fog”! A majdnem főváros központjába megyünk. Kutna Hora Csehország legnagyobb ezüstbányája volt; a kincses Szent Borbála templom vetekszik a prágai főtemplommal s az ezüstbányászat központjában még ma is patinás utcákon sétálhatunk. Folyamatos utazás pihenőkkel Brno és Pozsony érintésével. Hazaérkezés Szatmárnémetibe, késő éjjel.

Részvételi díj: 285,- EUR/fő – 44 fő esetén

335,- EUR/fő – 33 fő esetén

Ár tartalmazza: szállítás légkondicionált autóbusszal, idegenvezetés, lelkivezetést, biztosítás* 60 éves korig, 4 éjszakai szállást kétágyas szállodai fürdőszobás szobákban és 4 reggelit.

Az ár nem tartalmazza: a belépők költségeit 57 EUR/fő (Kutna Hora 6 EUR, Zwinger 12+6 EUR, hajókirándulás Drezda 15 EUR, Wartburg vára 10 ER, Bamberg 3 EUR, Egyéb 5 EUR) és a főétkezést (Németországban 20-25 EUR/fő/vacsora, Csehországban 9-10 EUR/fő/vacsora).

*Biztosítás: 60 év fölöttieknek plusz 7 EUR

Jelentkezési határidő: F.é. szeptember 4-ig, illetve amíg szabad hely van.

Jelentkezéshez szükséges: személyigazolvány másolat és 50 EUR előleg

Lelkivezető: Ft. Fagea László

Idegenvezetők: Porcsalmi Tamás és Katalin

Passau

*************************************************************************

Jelentkezni lehet személyesen a Szatmári Római Katolikus Püspökségen az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt, Mekker Enikőnél vagy a 0261-714955, 0261-716451 és 0744-483444 telefonszámokon.


SZENTFÖLD

2020. március 10-17.

ELMARADT! Az új időpontot hamarosan jelezzük.

*************************************************************************

Moszkva - Szentpétervár

2020. augusztus 6 – 13.

ELMARAD! Az új időpont: 2021. augusztus 5 - 12.