2020. augusztus. 4. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. augusztus. 4. Köszöntjük nevű látogatónkat.

A betegek világnapját ünnepelik

2019. február. 6.

Szűz Mária Lourdes-i jelenése emléknapján, február 11-én a szatmárnémeti székesegyházban mutatnak be szentmisét a betegekért és a betegekkel.

A katolikus egyház megvizsgálta és hitelesnek, valósnak fogadta el Szűz Mária 1858-ban, Lourdes-ban történt megjelenését. A barlangban, ahol a jelenés történt forrás fakadt, melynek vizétől sokak bizonyítottan csodás gyógyulásban részesültek. A délnyugat-franciaországi település azóta zarándokhely, de Lourdes üzenete messze túlmutat, a Szűzanya minden beteg segítségére sietett és siet. Az Egyház 1993-tól minden év február 11-én, vagyis az első lourdes-i jelenés napján a betegekre irányítja a világ figyelmét. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye is már évek óta közös szentmisére hívja a betegeket, hozzátartozóikat, az orvosokat, ápolókat, önkéntes beteglátogatókat, mindenkit, aki a betegekért szeretne imádkozni.

A Kegyelem Éve programjai részeként, a szatmárnémeti Székesegyházban hétfőn délután fél hattól gyónásra nyílik lehetőség, hat órától pedig Schönberger Jenő püspök mutat be szentmisét a betegekért. A szentbeszédet Lieb József tiszteletbeli kanonok mondja majd. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett.

Archív