2019. augusztus. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2019. augusztus. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.

A főpásztorral zarándokoltak

2019. május. 13.

Nagyváradra és Máriaradnára zarándokolt az egyházmegyében szolgáló szerzetesekkel Schönberger Jenő püspök.

Imádságos, lelki alkalom volt - így véleményezték a szerzetesek a május 10-én rendezett zarándoknapot, melynek során Schönberger Jenő püspökkel Nagyváradra és Máriaradnára utaztak. Az első megállójuk a nagyváradi püspöki palota volt, ahol Böcskei László megyéspüspök fogadta őket, mutatta be a székesegyházat, a kincstárat és a palotát, illetve együtt imádkozott velük Boldog Bogdánffy Szilárd mellékoltára előtt.

Máriaradnán az utazók közös szentmisén vettek részt. Homíliájában Schönberger Jenő püspök az elköteleződés megújításáról beszélt, kérve a szerzeteseket, legyenek szabadok napról-napra igent mondani Istennek arra, amire meghívja őket. A szentbeszéd után közösen újították meg szerzetesi fogadalmaikat. A máriaradnai kegytemplomban a szatmári zarándokok szentségimádáson is részt vettek, melyben a papi és szerzetesi hivatásokért imádkoztak, majd a bazilika és a kolostor történetének megismerése után a keresztutat imádkozták el a templom melletti Kálvárián.

A szerzetesek elmondták, út közben is imádkoztak, a zsolozsma mellett az otthon maradt szerzetesekért is kérték Isten kegyelmét.