2020. február. 17. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. február. 17. Köszöntjük nevű látogatónkat.

A gyerekek lelki fejlődését szolgálják

2019. október. 7.

A hitoktató jelen van a fiatalok között, hogy megértse őket - hangzott el az egyházmegye hitoktatóinak éves találkozóján, Nagyszokondon.

A hitoktatás aktuális helyzetéről, a meglévő és megírásra váró tankönyvekről, a versenyekről is szó esett a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye hitoktatóinak október 4-e és 6-a között szervezett találkozóján Nagyszokondon. A pénteki érkezést és ráhangolódást követő nap lelki napnak is beillett, Pakot Géza SJ, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa a hitoktatás helyzetét tárgyalta a jelen társadalmában. Arra kérte a hitoktatókat, tekintsék át saját meghívástörténetüket, jelenlétüket az egyházban, a fiatalok között. A hitoktató szakmai megnyilvánulásain, hozzáállásán túl magatartásával is formálja a rábízott tanulókat - emlékeztetett. Ott van közöttük, figyel rájuk, hogy megértse és meg tudja szólítani őket. Így végzi szolgálatát az egyházon belül a gyerekek lelki fejlődéséért.

Szintén szombaton Schönberger Jenő püspök is meglátogatta hitoktatóit, rákérdezett tapasztalataikra, érdeklődött, miben, hogyan tud az egyházmegye segítséget nyújtani ahhoz, hogy munkájuk sikeresebb lehessen.

A hitoktatók a találkozó minden napján részt vettek szentmisén is. Vasárnap a legszentebb áldozaton való részvétel után még tartottak egy módszertani megbeszélést és közös ebéddel zárták együttlétüket.