2020. szeptember. 18. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. szeptember. 18. Köszöntjük nevű látogatónkat.

A szeretet szemei

2019. október. 31.

Boldog Celestina Donati születésének évfordulóján, 2019. október 26-án új tematikus évet kezdtek a piarista nővérek.

Ennek az évnek a vezérfonala arra hívja fel a figyelmet, hogy a Szeretet szemeivel nézzünk vissza Istenre, forduljunk embertársainkhoz és vizsgáljuk meg önmagunkat. Celestina anyai szerzeteslányai annak szentelik ezt az időt, hogy visszanyerjék, újra áthassa őket megszentelt életük lényege. Szentéletű alapítónőjükre emlékezve, ráhagyatkozva annak az örökölt, kedves kötelezettségüknek kívánnak eleget tenni, hogy az evangélium fényében újra megvizsgálják személyes és közösségi életüket egyaránt. Mindezt a megújulás vágyával teszik, amelyet az imádság életet adó erejéből és az Eukarisztia áradó szeretetéből merítenek nap, mint nap. S ezennel Celestina anya alábbi felhívását teszik közzé, és hirdetik meg: „Versenyezzetek, ki szereti jobban Jézust!” Az Oázis kápolnájában szombaton megtartott szentmise kegyelmeit ezen a napon különösen is a Kongregáció valamennyi szerzetesnőjéért ajánlották fel.

Két fontos piarista esemény ölelte körbe ezt a különleges szombati napot. Előtte két napos Piarista Pedagógiai Napok zajlottak Budapesten, amelynek keretében a piarista intézményekben dolgozó, alkotó, nevelő-oktató munkát végzők kaptak meghívást együtt gondolkodásra, a piarista pedagógiai megújulás távlatainak és az odavezető utaknak megtervezésére. A piarista nővérek is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, megmutatkozásra a konferencia keretében.

Október 27-én, vasárnap a Piarista Rend általános elöljárója, Pedro Aguado rendfőnök atya miközben vizitációját végzi a magyar rendtartományban, ellátogatott a Celestina anya Oázisba is. Kicsik és nagyok örömmel fogadták a kedves vendégeket, Szilvásy László provinciális atyát, Molnár Lehel tartományi asszisztenst és Miguel Giraldez generálisi asszisztenst, akik elkísérték a rendfőnök atyát erre az útjára.
    

Tóth Borbála
piarista nővér