2020. február. 29. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. február. 29. Köszöntjük nevű látogatónkat.

A terveken túl a megvalósítás útján

2019. április. 8.

A Piarista Nővérek rendi elöljárói az elmúlt hétvégén Assisiben találkoztak, hogy kidolgozzák az előttük álló öt év programját.

A tavalyi általános káptalan óta eltelt esztendőben lezajlottak a tervezés munkálatai. A rendi elöljárók a generális anyával valamennyi közösséget meglátogatva megtartották a kánoni vizitációt is. Ezek során valamennyi piarista nővér személyesen is bekapcsolódott a rend jövőtervezési programjába, ugyanakkor az elöljáró nővérek teljes képet nyerhettek a három kontinensen működő Boldog Celestina anya lelkiségét megélő nővértársaik életéről, munkájáról, hétköznapjairól és ünnepeiről egyaránt.

A rendi szintű vezetői találkozón részt vett Kürti-Bokor Judit nővér is, aki a lelki és közösségi életért felelős generális asszisztensi feladatai mellett a folyamatban lévő hat évben a rend ökonómusa is.

A mostani találkozó során a nővérek legfőbb célja, hogy a rend jövőjével kapcsolatos elképzelésekből megvalósítható programot készítsenek, amelynek segítségével személyesen és közösségi szinten is kitapinthatóvá és alakíthatóvá válik a Piarista Nővérek Kongregációjának jövője.

(Tudósítónktól)