2019. június. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2019. június. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.

A várakozás szépsége

2018. december. 23.

A püspöki palota kápolnájában tartotta advent utolsó imaóráját a szatmárnémeti katolikus ifjúság.

Bár a karácsonyi fények már sok helyen világítanak és december végére a karácsony tematikája a hétköznapok csaknem minden területén jellemzővé válik, a keresztények, s így a szatmári katolikus fiatalok még készülnek az ünnepre. Amikor sokan már túltelítődtek a karácsonyi hangulattal s már a következők felé tekintenek, a keresztények még várakoznak Jézus érkezésére, fogadására.

Ez a várakozás jelent meg december 23-án, az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda szervezésében megvalósult idei utolsó adventi imaórán is. Este héttől Schönberger Jenő püspök üdvözölte a püspöki palota kápolnáját megtöltő fiatalokat: „Itt most nem én vagyok a házigazda, hanem az Úr Jézus, akinek a szavaival köszöntelek benneteket, 'békesség nektek'. Advent a várakozás ideje, erősít minket a találkozás reménye. Készítjük a lelkünket imádsággal, jó cselekedetekkel azért, hogy karácsony, a találkozás igazi élmény legyen, hogy befogadhassuk őt. És nem azért tudjuk befogadni, mert olyan nagy lett a lelkünk, hanem mert ő olyan kicsi lett értünk, hogy megszülethessen bennünk.”

A Püspök atya köszöntő szavai után énekekkel, elmélkedésekkel, imákkal erősítették tovább egymásban az adventi reményt a fiatalok.