2020. február. 29. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. február. 29. Köszöntjük nevű látogatónkat.

A világméretű szentségimádáshoz csatlakoztak

2018. november. 26.

Az Oázis kápolnájában a nagycsalád valamennyi tagjának részvételével hagyományosan szombaton tartott szentmise után a Piarista nővérek és gyermekeik szentségimádáson vettek részt.

Világméretű szentségimádás Krisztus király ünnepét megelőzően

„Kegyelmed gazdagsága végtelen,

mert nem egy tárgyat ajándékozol, hanem végtelen magadat.”

(Boldog Celestina Donati)

A 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Echarisztikus Kongresszus előkészítő eseménye volt az elmúlt szombaton az a szentségimádás, amelyhez a világ minden táján lehetett csatlakozni. Ehhez az eseményhez kapcsolódva a Piarista Nővérek Oázisában is szentségimádást tartottak.

Az Oázis kápolnájában a nagycsalád valamennyi tagjának részvételével hagyományosan szombaton tartott szentmise után a nővérek és gyermekeik szentségimádáson vettek részt. A szentmisét Ft. Szilágyi János atya celebrálta, a zeneszolgálatot Juhász Gyula kántor úr látta el. A szentmise után a kihelyezett Oltáriszentséget szeretettel vették körül mindnyájan közös tiszteletre.

Az Eucharisztia, a szentségek csúcspontja, Isten népe egységének szentsége, a keresztény közösség gyökere. Az Eucharisztiában valósul meg megváltásunk műve, amelyet maga Krisztus szerzett, és általa valósul meg közösségünk Krisztussal és egymással. Az Eucharisztia révén alakulunk át Krisztusban, mert az Eucharisztia a forrása és táplálója a szeretetnek. Az Oltáriszentségben maga Krisztus van jelen. E szent jelenlét örömében gyűltünk ma össze. Isten, különlegesen fejti ki hatását az Oltáriszentségben. Részekre nem oszlik, meg nem sokszorozódik, inkább egyetlen testté alakítja mindazokat, akik benne részesednek. Ez előtt a titok előtt borulunk le most, szentségimádáskor. Ebből az egységből merítünk erőt mindennapi életünkhöz – hangzott el a bevezetőben.

A gyerekek és a fiatalok bevonásával megtartott szentségimádást komoly figyelem kísérte. S miközben ki-ki a maga szólamára figyelt a fuvolával kísért énekben, vagy a mécsese lángjára miközben az Oltáriszentség elé lépett vele, óhatatlanul összekapcsolódott tekintetük a mindnyájukat szerető örvendezéssel néző, a Legszentebb Szentségben jelenlévő Krisztussal. Ez a meghatározó pillantás, ez a különleges találkozás a királyok királyával nyomot hagy bennünk. Ráadásul nem enged el üres kézzel bennünket, ajándékot ad, végtelen önmagát.

Tóth Borbála
piarista nővér