2020. augusztus. 4. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. augusztus. 4. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Alkotások a házasságban, a házasságról

2019. január. 18.

Kalandtúra és pályázat előzi meg idén a Házasság hetét Szatmárnémetiben.

Bár a Házasság hete február hónap első felében valósul meg a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében, már most lehet jelentkezni a felvezetésül szolgáló szerelmes kalandtúrára, és egy alkotói pályázatra.

A szerelmes kalandtúra már hatodik éve nyújt lehetőséget a pároknak a szórakozásra, egymás jobb megismerésére, a felfedezésre. Akik jelentkeznek rá, különböző feladatokat kapnak, helyeket járhatnak be, játékos próbákat állhatnak ki. A nyeremény egy gyertyafényes vacsora, amit azon párok között sorsolnak ki, akik minden próbát teljesítenek.

A Házasság hete egyik idei újdonságát jelenti az az alkotói pályázat, melyre több kategóriában - fotó, videó, vers, esszé, novella, dal, festmény, grafika, textília, szobor - várják az indulókat. A pályaműveknek törekedniük kell a házasság egy vagy több aspektusának hiteles tükrözésére, az értékek megjelenítésére, az eredetiségére, minőségére. Minden pályázó 1 darab pályaművet nyújthat be legfeljebb egy kategóriában, február 7-ig. A szakértőkből álló zsűri az első három legjobb munkát díjazza wellness kirándulással, tánckurzus bérlettel, illetve masszázs és fürdőbelépővel.

A szerelmes kalandtúra elektronikus jelentkezési lapját elérik ezen a linken, az alkotói pályázat pontos leírását pedig alább.


A házasság – randevú egy életen át”
p
ályázat

A Szatmári Római Katolikus Püspökség Család Munkacsoportja alkotói pályázatot hirdet A házasság – randevú egy életen át” mottóval.

Pályázni csak saját, most elkészülő, máshol nem publikált munkákkal lehet, a következő kategóriákban:

  • fotó, videó

  • vers/esszé/novella

  • dal

  • képzőművészeti alkotás: festmény, grafika, textília, szobor

A pályaműveknek törekedniük kell a házasság egy vagy több aspektusának hiteles tükrözésére, az értékek megjelenítésére, az alkotások eredetiségére, minőségére.

Minden pályázó 1 darab pályaművet nyújthat be legfeljebb egy kategóriában.

A pályaművek technikai követelménye, leadásuk módja:

  • A fotók rövidebb oldala legalább 1500 pixelnek kell lennie, tetszőleges oldalarányokkal, 300 DPI felbontás, JPG fájlformátum. A videók hossza maximum 5 perc lehet, minősége legalább 720 p.

  • A vers/esszé/novella esetében bármelyikről is legyen szó, törekedni kell a műfaji sajátosságok megtartására, terjedelmük nem haladhatja meg az 5000 karaktert.

  • A dal hossza maximálisan 5 perc lehet.

A fenti 4 típusú alkotás e-mailen küldhető a határidőig a következő címre: vi@ercsatumare.ro

  • A képzőművészeti alkotások mérete festmény/grafika esetében legalább egy A4-es oldalnak megfelelő, a textília és szobor esetében méreti megkötés nincs. A Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodájába személyesen kell behozni a pályázatban megjelölt leadási határidőig.

A pályázat elbírálását szakemberekből álló bizottság végzi.

Az alkotásokat 2019. február 7- ig lehet benyújtani e-mailen vagy személyesen a Szatmári Római Katolikus Püspökségen, munkanapokon 8 és 16 óra között, egyeztetve a 0740115464-es telefonszámon vagy elektronikusan a vi@ercsatumare.ro címen. További információk szintén a megadott elérhetőségeken kérhetők.

A díjazás a kategóriák összevonásával történik.

A díjak:

1 hely: 2 személyre szóló hétvégi wellness kirándulás vagy 300 RON

2 hely: tánckurzus bérlet vagy 200 RON

3 hely: Aquastar masszázs és fürdőbelépő vagy 100 RON

A pályamunkák február 9-én, a Családok Fesztiválján bemutatásra kerülnek. A díjazottakat ezt megelőzően értesítik.