2020. szeptember. 18. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. szeptember. 18. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Az ítéletmentes viszonyulásokat vizsgálják

2018. szeptember. 25.

Az erőszakmentes kommunikáció tavaly megismert gondolatait vezetik tovább a szeptember 28-a és 30-a közötti előadássorozaton, Nagyszokondon.

Karl Luster-Haggeney, a Hamm-i (Németország) Integrációs Központ vezetője tavaly már tartott előadást az erőszakmentes kommunikációról a Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája meghívására, hamarosan pedig újabb képzéssel érkezik.

Szeptember hónap utolsó hétvégéjén, a tréner, a nagyszokondi Szent Ignác lelkigyakorlatos központban ahhoz ad majd gondolatokat hallgatóságának, hogyan közelítsenek ítéletmentesen társaikhoz, hogyan figyeljenek egymásra anélkül, hogy értékelnének. Megtanulhatják továbbá, hogyan lehet az érzéseket és a szükségleteket tudatosítani majd pedig kifejezni elvárások nélkül, megadva a szabadságot, hogy a társak mondhassanak igent és nemet is. De támpontokat kapnak arra, hogyan erősítsék meg kapcsolataikat, ha pedig egy kapcsolat felbontása elkerülhetetlen, hogyan lehet azt ítélet és sérülések nélkül meglépni. A képzéssel kapcsolatban az érdeklődő hívásokat a 0261 715 011-es telefonszámon várják.

A tavalyi képzésalkalom egyik képe