2018. július. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2018. július. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Az Oltáriszentség előtt

2018. január. 2.

Idén is sokan látogattak el a Püspöki Palotába, hogy szentségimádáson vegyenek részt, január 1-jén.

A szentségimádás az Oltáriszentségben, vagyis a pap által átváltoztatott ostyában jelen lévő Jézus Krisztus imádása, a szentmisén kívüli alkalomban. Ilyenkor a hívek az oltár előtt szemlélik a tabernákulumból kivett Krisztus testét, előtte imádkoznak, elmélkednek. A Püspöki Palotában, 2018 első napján, a hagyományoknak megfelelően a 11 órás szentmisét követően kezdődött a szentségimádás, amikor a székesegyházból, a mindenkori szatmári püspök magánkápolnájába beérve, Schönberger Jenő püspök az oltárra helyezte a monstranciát a Szentséggel.

Az első órában a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek kongregációja vezetésével zajlott a szentségimádás, majd óránkénti váltásban a Székesegyház plébánia családosainak csoportjához, az önkéntes beteglátogatók csoportjához, a „Szent József a munkás” katolikus férfiak szövetségéhez, a Mária Légió képviselőihez, valamint az Árpád-házi Szent Erzsébet Nőszövetség képviselőihez csatlakozhatott bárki, aki betért akár egy rövidebb imára.

Idén is, a szentségimádás teljes ideje alatt telve voltak a kápolna padsorai, de az előtérben és a folyosón is többen álltak, akik már nem fértek be. De bárki, aki a Püspöki Palotába betért, kaphatott valamennyit a békéből és a csendből, ami a háromnegyed hatkor való szentségbetételig végig jellemző volt.