2020. augusztus. 4. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. augusztus. 4. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Együtt a változásban

2020. február. 10.

Téli találkozójukon azt kérték a csoportvezetőktől, otthoni, iskolai környezetükben is a keresztény értékek felmutatói legyenek.

Évről-évre télen is találkozóra hívják az egyházmegyei ifjúsági csoportvezetőket, hogy legyen alkalom a "munkaszüneti" találkozásokra, amikor a Püspökség ifjúsági irodája megköszöni egyéni- és csapatban történő működésüket. Ezt sok játékkal, lelki programokkal, imában és együttlétben való töltekezésre alkalmas idővel teszi, ahogy már szombaton jutott a mozgásos játékokra és a társasjátékokra is - az idei találkozót ugyanis február 7-e és 9-e között tartották, Erdődhegyen. Szombat délelőtt a "Hitmélyítő" hosszú lelkigyakorlat témáit dolgozták fel: így az idősek, betegek jelenlétét, szükségeit, az irántuk való szeretet kifejezését. A fiatalok hangot adtak tapasztalataiknak, beszéltek közvetett érintettségükről, valamint arról, mit adhatnak egymásnak a generációk képviselői, a különböző élethelyzetekben levők.

Simon Attila püspöki titkár, ifjúsági és ministránslelkész szombaton este mutatott be szentmisét a fiatalok között, kérve őket, hogy "Krisztus arcának tündöklő fénye" legyenek mindenhol. Vasárnap még a Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is kitértek, az ifjúsági referensek beszéltek ennek mibenlétéről, jelentőségéről, és felhívták figyelmüket, hogy az Ifjúsági Iroda is indít csoportot az eseményre.

A különböző plébániákról érkezett ifjúsági csoportvezetők egy folyamatosan változó csoport - hiszen míg az idősebbek elköszönnek, mindig jönnek fiatalabbak -, mégis az összeszedettség, közvetlenség, családias, feszültségektől mentes hangulat jellemzi őket. És ennek megőrzésére a jövőben is odafigyelnek. Hamarosan újabb közös munkába kezdenek, amikor legközelebbi találkozójukon már a táborok szervezésébe kezdenek.

Fotók: Leșiu Ervin