2020. február. 20. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. február. 20. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Élményeket szereztek

2019. szeptember. 6.

A parajdi sóbányát is meglátogatta az egyházmegyei ifjúsági táborban részt vett 49 fiatal.

Többen visszatérő vendégként látogattak el az egyházmegyei ifjúsági táborba, amelyet augusztus utolsó hetén rendeztek Szentegyházán. A helyszín hat éve állandó, a szatmári egyházmegyés fiatalok szívesen látogatnak Székelyföldre s annak hegyes-völgyes vidékére, ahol a Szent Gellért Alapítvány háza is megbújik.

"Csak ha együtt jártok, lesztek valóban erősek" - a tábor mottóját Ferenc pápától kölcsönözték, és ez alapján a kapcsolatokról, a közösségről, az egyházról szóltak a  kiscsoportos eszmecserék is. Ezek mindig fontos gondolati csomagokkal ajándékozzák meg a tábor lakóit. A beszélgetések üdítően hatnak a forrás vagy a patak mellett, az erdő szélén vagy az árnyékos teraszon, de idén is volt bőven mozgásos játék a szabadban, kirándulás és túra a ház körül. Idén ugyanakkor a fazekassággal, a néptánccal is behatóbban megismerkedhettek, a csütörtöki napon pedig a parajdi sóbányába is leereszkedtek.

A táborban mutatkozott be ifjúsági lelkészként Simon Attila, akit nagy szeretettel fogadtak. Az ő szerető odafigyelése, humora is hozzájárult ahhoz, hogy a zömében 14-17-éves fiatalok alkotta résztvevők a tábortűznél sok élményről számolhattak be, és kifejezték, lehetőség szerint még visszatérnek.