2019. május. 26. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2019. május. 26. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Hivatások születnek

2018. június. 4.

A tanítványok meghívásának története, a meghívás gondolata szőtte át az idei egyházmegyei ministránstalálkozó tematikáját, történéseit.

Egyházmegyei szintű ministránstalálkozót tartottak június 2-án, a nagykárolyi Kalazanci Szent József plébánián. Kétszáz gyerek és fiatal már reggel megtöltötte a templom padsorait, ahol a köszöntések után bemutatták azokat a rövid előadásokat, amelyekkel még otthon készültek. A mottóból - "Gyertek nézzétek meg" (Jn 1,38) - illetve az érintett bibliai részből  ihletődve ugyanis a csoportok kiválasztottak egy-egy bibliai személyt, akár szentet, akiről meséltek, akit megjelenítettek, eljátszottak. Előadásaikat pontozták, ahogy pontokat gyűjthettek az akadályversenyen is. Az ügyesebbek, a nagyobb bibliai és hittan tudással rendelkezők a nap végére felálló sorrendben jobb helyezést értek el.

A ministránsok számára kétség kívül az egyik legfontosabb programpont a püspöki szentmise volt. Schönberger Jenő püspök meglátogatta őket rendezvényükön, bátorította, buzdította őket, négy órától pedig szentmisét mutatott be körükben. Ennek szentbeszédét a házigazda közösség plébánosa, Ilyés Csaba nagykárolyi főesperes mondta, kérve a fiatalokat, hogy ahogyan a tanítványok követték Jézust és vele maradtak, úgy ők se térjenek le megkezdett útjukról. Emlékeztetett a hivatások szombatjára, amely a ministránstalálkozó napjára esett és kérte a ministránsokat, imádkozzanak a hivatásokért, legyenek ők, maguk is nyitottak, figyelmesek Isten hívására - akár a ministránsi út folytatására, akár mélyebb követésre szól a meghívás.

A ministránstalálkozó versenyét, a pontok összesítése alapján az erdődi Nagyboldogasszony plébánia csapata nyerte - ők strandoláson vehetnek részt -, második lett a Fatimai Szűz Mária plébánia csapata - ők közösen pizzáznak -, harmadikok pedig a felsőbányai Nagyboldogasszony plébánia ministránsai - ők jövőre ingyen vehetnek részt a találkozón.


A felsőbányai ministránsok képviselője átveszi az oklevelet

A második helyezett, Fatimai Szűz Mária plébánia egyik ministránsa az eredményhirdetéskor


Az első helyezett, erdődi ministránsok képviselője az oklevél átvételekor