2020. augusztus. 4. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. augusztus. 4. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Idősek világnapja megünneplése

2019. szeptember. 30.

Ünnepi szentmisét mutat be Schönberger Jenő püspök október 5-én, szombaton, Szatmárnémetiben, az idősek világnapjához kapcsolódva.

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye már évek óta szentmisére hívja világnapjukhoz kapcsolódva közelről és távolabbról az időseket, a nekik segítséget nyújtó, őket ellátó, ápoló személyeket, hozzátartozókat, mindazokat, akik együtt szeretnének imádkozni az idősekért. Schönberger Jenő püspök szombaton, tizenegy órától, a szatmárnémeti székesegyházban mutatja be a szépkorúakért a legszentebb áldozatot. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett.

A szervezők ingyenes szállítást biztosítanak azoknak, akiknek nehézséget jelent eljutni a Székesegyházba. Az erre igényt tartó személyeket kérik, hogy október 3-g jelentkezzenek Gáspár Annamária egyházmegyei kórházpasztorációs referensnél a 0743 097 701-es telefonszámon, munkanapokon, reggel nyolc és délután négy órák között.

Tavalyi felvétel