2020. szeptember. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. szeptember. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Imahadjárat a vírus megfékezéséért

2020. március. 20.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére készülve a Romániai Püspöki Kar 2020. március 22-24. között (vasárnap, hétfő, kedd) imahadjáratra hív mindenkit a koronavírus terjedésének megfékezésére.

Kedves Paptestvérek!

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére készülve a Romániai Püspöki Kar 2020. március 22-24. között (vasárnap, hétfő, kedd) imahadjáratra hív mindenkit a koronavírus terjedésének megfékezésére. A magyar- és a román nyelvű Mária Rádió is bekapcsolódik ebbe a felhívásba, és mindhárom nap az Irgalmasság Rózsafüzére után folyamatosan elimádkozzák a Rózsafüzér négy koszorúját. Kérem, találják meg a lehetőségét annak, hogy a híveket értesítsék és buzdítsák, hogy aki teheti, a Mária Rádióval együtt, vagy egyénileg, esetleg családtagjaikkal együtt kapcsolódjanak be ezekben a napokban 15 és 17 óra között tartott imádságba.

Felhívom a figyelmeteket arra, hogy ahol lehetséges és megoldható, szabadtéri szentmise tarthatók a törvényes keretek betartásával.

A Boldogságos Szent Szűz anyai védelmét és Szent József közbenjárását kérve mindnyájatok számára, helytállásotokat megköszönve, főpásztori áldásommal kérem számotokra Isten segítő kegyelmét.

Szatmárnémeti, 2020. március 19. Szent József főünnepén    

                                                                                     † Jenő
püspök