2020. augusztus. 4. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. augusztus. 4. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Házasság hete, izgalmas programokkal

2020. január. 29.

Vetélkedők, előadások, közös ima, filmnézés, sok vidám perc és önfeledt mulatság jellemzi idén is a Házasság hete szatmárnémeti programjait.

„Csapatjáték szerelemmel” mottóval tartják február 2-a és 16-a között a Házasság hete rendezvénysorozatot Szatmárnémetiben. A jelmondat ez esetben is igen találó, hiszen utal a házasságban élő együttműködésre, ugyanakkor előrevetít az idei programban szereplő izgalmas vetélkedőkre és játékokra. Már fut a Házas kalandtúra, amelynek során különböző feladatok teljesítésével haladnak a párok a cél felé – azok, akik minden próbát sikerrel nyugtáznak, sorsoláson vesznek részt, nyereményekkel gazdagodhatnak. Így övék lehet egy kétszemélyes vacsorameghívás egy szatmárnémeti étterembe. Lesz ugyanakkor még egy „társ-as játék”, február 5-én, amit „házaspárbaj”-nak is neveznek. Ez egy társismereti, együttműködési, kreativitási verseny lesz, amelyen a győztes párok wellness-hétvégét tölthetnek Hajdúszoboszlón. Ez utóbbi esetben nézőként is részt lehet venni a vidám hangulatúnak ígérkező vetélkedőn.

Az idei Házas hétvége első közös programpontja azonban egy filmnézés és azt követő kötetlen beszélgetés lesz február 3-án, hétfő este 7 órától a Libertății (Deák) tér 20 szám alatti Szent István teremben (a Székesegyház plébánia udvaráról érhető el).

Február 7-én és 8-án aztán két előadás várja a házasokat: pénteken este 6-tól Visky István lelkész „Házasságban élni – bibliai áttekintés a férfi-női kapcsolatról” cím alá rendezi gondolatait a Németi református templom gyülekezeti termében, és ugyanott, másnap, szintén 6 órától „Hogyan nősült meg Artúr király” címmel tart előadást.

Szentmisékben, istentiszteletekben ünneplik meg 9-én a kerek évfordulós párokat a különböző plébániákon, gyülekezetekben, majd előbbi helyeken szentségimádást tartanak, utóbbiakon közösen imádkoznak a házasokért, családokért.

Az idei rendezvénysorozatot 19-én, szerdán este zárják a Szent István teremben, ahol a Házas kalandtúra nyerteseit is kisorsolják.

A Házasság hetét idén is Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája, a Házas hétvége mozgalom, a különböző plébániák, parókiák, gyülekezetek szervezik. A programpontokra szeretettel várják a résztvevő és az érdeklődő párokat is. A filmvetítés és a „házaspárbaj” esetében kérik, hogy előzetesen jelezzék részvételi szándékukat, az alábbi linken elérhető formanyomtatvány kitöltésével.