2019. augusztus. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2019. augusztus. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Megérkezett a kereszt

2019. február. 5.

Már a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében, Máramarosszigeten van az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje, amelyet ezután Nagybányára, Szatmárnémetibe és Nagykárolyba visznek.

Budapesten rendezik 2020. szeptember 13-a és 20-a között az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A Világkongresszus szimbóluma, a szentek és boldogok ereklyéivel ellátott Missziós kereszt február 5-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyébe, a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly templomba érkezett. Hétfőn délután öt órakor fogadták ott a keresztet, este hattól szentmisét mutattak be, melynek végén a Mindenszentek litániáját mondták el, hódoltak a kereszt előtt, virrasztottak. Kedden, szerdán és csütörtökön a reggel fél nyolctól kezdődő szentmise után egész napos szentségimádás kezdődik. Kedden délután öttől a rózsafüzért imádkozzák, szerdán keresztúti ájtatosságot tartanak, csütörtökön katekézist. Este hattól szentmisét mutatnak be. A legszentebb áldozat bemutatását követően kedden litánia és katekézis, szerdán katekézis, csütörtökön közös szentségimádás előzi meg a kereszt előtti hódolat kifejezését.

A máramarosszigeti Borromeo Szent Károly templom után a Missziós keresztet február 7-e és 9-e között a nagybányai Szentháromság templomban, 10-e és 12-e között a szatmárnémeti Székesegyházban, 13-a és 15-e között pedig a nagykárolyi Kalazanci Szent József templomban kereshetik fel a hívek.