2018. június. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2018. június. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Minden nap felfedezhető

2017. május. 16.

A hit személyes történeteiről, a keresésről, a megtalálásról és a mindennapokban történő megőrzésről szóltak a Máramarosszigeten és Kálmándon rendezett szentignáci lelki napok.

"Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek" (Jn 20,19) mottóval tartottak szentignáci napot május 10-én Máramarosszigeten, 13-án pedig Kálmándon. Jézus, feltámadása utáni megjelenését vizsgálták, a folyton kételkedő emberi természettel szembeállítva a valóságot, Isten mindent körülvevő szeretetét. A szentignáci lelkiség ugyanis mindenben keresi Istent és minden nap újra-felfedezteti őt azokkal, akik megismerték Loyolai Szent Ignác szemléletét, illetve tudatosan abban is élnek.

A résztvevők, a nap folyamán, mindkét helyszínen megvizsgálták érzéseiket, emlékeiket a mottó gondolataival kapcsolatban, ábrázolták önmagukban "hitük fáját" - annak talajával, gyökereivel - visszagondoltak hitük növekedésére és az idők viszontagságaiban való veszteségeire, megmaradására. Sok megosztással, személyes vallomással, beszélgetéssel erősítették a közösségélményt is egymásban - hiszen közösségben könnyebb megélni a hitet. Másrészt, az élő egyház feltételezi, hogy annak tagjai tudnak beszélni hitük tapasztalatairól. A Sr. Irene Luster-Haggeney nővér és Kujbus Márta, a Világiak Irodája referense által vezetett rendezvényen a lelkiségi tagok ugyanakkor ígéretet tettek, hogy a továbbiakban is erősítik egymást a hitben.

A szentignáci lelkiségű csoportok bárki előtt nyitottak. Jelenleg Szatmárnémetiben, Nagykárolyban és Kálmándon is több-több csoport működik, aki pedig csatlakozni szeretne bármelyikbe, felveheti a kapcsolatot Kujbus Mártával a 0261 715 011-es vagy a 0757 050 923-mas telefonszámon.


Máramarosszigeti képek:


Kálmándi képek: