2019. március. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2019. március. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Nagybányai Szent István napok

2018. augusztus. 9.

Koncertek, hangversenyek, előadóestek színesítik az idei rendezvénysorozatot, amelynek csúcspontja idén is a Szent István Király tiszteletére bemutatásra kerülő szentmise.

Változatos és igényes programmal várják a híveket, érdeklődőket a nagybányai Szent István napokra, amely augusztus 13-án kezdődik és 20-án ér véget.

A rendezvénysorozat helyszíne hétfőtől szombatig a Szentháromság templom, ahol szerda kivételével minden nap, este nyolc órától lélekemelő koncerteken, előadóesteken vehetnek részt a zenekedvelők: így Pozsár Róbert kolozsvári orgonaművész koncertjével kezdődik a Szent István napok hétfőn, másnap a "Prof Caffe Strings" vonósnégyes ad koncertet. Csütörtökön, Mares Hanna, a nagybányai Művészeti Kollégium végzős diákja tart zongoraestet, pénteken a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia két művésze, Mihalca Csongor (fagott) és Incze Róbert (klarinét) előadóestjére kerül sor, augusztus 18-án pedig Péter Bernadette nagybányai orgonaművész koncertjére kerül sor.

Augusztus 19-én este hét órától, a rendezvénysorozat legfontosabb programpontjaként Szent István tiszteletére, a Szentháromság templom előtti téren szabadtéri szentmisét mutatnak be Takó István egyetemi lelkész, a kolozsvári Szent Péter és Pál apostolok egyházközség plébánosa ünnepi szónoklatával. Az idei, nagybányai Szent István napok augusztus 20-án, az államalapító ünnepnapján ér véget a Vártéren (Cinterem-en), ahol este fél kilenctől a Szentháromság templom Schola Rivulina kórusa ad koncertet. A rendezvényre szeretettel várják a nagybányai és távolabbról érkező híveket, érdeklődőket.