2020. szeptember. 18. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. szeptember. 18. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Szemlélődés augusztusban

2020. augusztus. 13.

Elcsendesedésre, elmélyülésre, tudatosításra hív a Püspökség világiak irodája által szerdánként megvalósuló szentignáci délután.

„A szemlélődő ima Isten szeretetteljes tekintése, egyszerű, de következetességet igényel. Azt a szót ismételjük magunkban, amely szeretnénk, hogy átjárjon bennünket” – hangzott el augusztus 12-én, szerdán, a délután fél hattól, a szatmárnémeti Szent István-teremben tartott szemlélődő rendezvény felvezetőjében. A "szemlélés" fogalmát Loyolai Szent Ignác lelkigyakorlatos könyvében fejti ki, így ír arról, hogyan vonható be az imádságba a környezet megfigyelése, a képzelet, mély rétegeket is feltárva a résztvevőkben. A szemlélődő ima legtöbbször csendben történik és Isten hangjának a meghallására összpontosít. Így a világiak irodája által szervezett, Kujbus Márta referens által kísért lelki program is rövid ráhangoló elmélkedéssel kezdődött, majd attól indulva, kétszer huszonöt percet csendben töltöttek, befelé irányítva a figyelmüket, törekedve Isten megtapasztalására.

A szemlélődés végén a résztvevők beszámolhattak tapasztalataikról. A lelki délutánt augusztus során még kétszer megtartják, bárki csatlakozhat 19-én és 26-án is a Szent István teremben délután fél hattól találkozó csoporthoz.