2019. május. 26. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2019. május. 26. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Szentföldre szerveznek zarándoklatot

2018. június. 12.

Kevés hely maradt, de még lehet jelentkezni a Szatmári Római Katolikus Püspökség által meghirdetett izraeli zarándoklatra.

November elején nagyszerű az időjárás Izraelben, a hőmérséklet éppen megfelelő zarándoklatok végzésére. A Szatmári Római Katolikus Püspökség épp ebben az időszakban,  november 6-a és 13-a között szervez zarándokutat Szatmárnémetiből, kolozsvári repüléssel, a Szentföldre. Mivel reggel kilenc körül már landolnak Tel Aviv-ban, lesz idő várost nézni, akár megmerítkezni a tengerben. Az első napon már Emmauszba is eljutnak, este pedig Jézus szülővárosában, Betlehemben szálnak meg.

A bőséges program számos lehetőséget ad a Szentírásból is ismert helyek felkeresésére, így a zarándokok meglátogatják többek között a jeruzsálemi Születési Bazilikát, az Olajfák hegyét, a Getszemáni kertet, a Betesda fürdőt, a Via Dolorosa tizennégy stációját, a Golgotát, a siratófalat, a Holt-tengert, Jerikót, Tibériást, a Tábor-hegyet, Kafarnaumot, a Genezáreti tavat, Kánát és Názáretet is. A nyolcadik napon indulnak majd haza, Tel Aviv-ból Kolozsvárra repülve, onnan Szatmárnémetibe kora este megérkezve.

A szentföldi zarándoklatra augusztus 20-ig várják a jelentkezéseket személyesen a Szatmári Római Katolikus Püspökségen, a 1 Decembrie 1918 (Széchenyi) utca 2. szám alatt, Mekker Enikő szervezőnél illetve a 0261-714955-ös vagy a 0744-483444-es telefonszámok valamelyikén. Az útról bővebb leírást találnak a www.szatmariegyhazmegye.ro/zarandoklatok oldalon.