2018. július. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2018. július. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Tizenhárman vették fel a skapulárét

2017. július. 25.

Az Isten és emberszeretet napi megélésére, hitük megvédésére és Mária tiszteletük elmélyítésére buzdították találkozójukon a skapuláré csoportok tagjait.

Mezőfény adott otthont július 15-én, szombaton,  az egyházmegyei skapuláré csoportok találkozójának.  A Szent Mihály templomban, a Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére bemutatott szentmisében adtak hálát az elmúlt év kegyelmeiért, kérve a Szűzanya oltalmát és további vezetését. Czier István mezőfényi plébános köszöntötte az ünnepi alkalomra összegyűlt skapuláré imacsoportok-, társulatok képviselőit, a lelki vezető paptestvéreket, a találkozás megerősítő kegyelmét kérve.

A szentmisét Schek László szalacsi plébános celebrálta, szentbeszédében buzdította a megjelenteket az Isten és emberszeretet napi megélésére, hitük megvédésére és Mária tiszteletük elmélyítésére. Tizenhárom Nagyváradról, Szatmárnémetiből és Kálmándról érkezett testvér mondott "igent" és vette fel Borota Ottó, a nagykárolyi szentlélek egyházközösség plébánosa által a skapulárét, csatlakozva a Kármel nagy családjához.

A szentmisét a Nagybányai, Felsőbányai, Szatmári, Kálmándi, Kaplonyi, Mezőfényi és Nagykárolyi skapuláré társulatok, imacsoportok éves beszámolója követte. A beszélgetések, megosztások a közös ebédnél, a kultúrotthonban folytatódtak. Mint eldöntötték, 2018-ban Szatmárnémetiben szerveznek majd találkozót.

Pálinkás Gabriella beszámolója nyomán