2020. február. 29. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2020. február. 29. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Új tematikus évet nyitottak

2018. október. 31.

Rendalapítójuk áldását kérték a Piarista Nővérek következő évükre, amikor Isten szavának még figyelmesebb hallgatói, az idők jeleinek még gondosabb megfigyelői szeretnének lenni.

Boldog Celestina Donati születésének 170. évfordulóján 2018. október 26-án szeretettel emlékeztünk rendalapítónkra Nagykárolyban ugyanúgy, mint szerte a világon. Születésének évfordulóján, pénteken délután szentségimádással, másnap, szombaton délelőtt pedig szentmisével ünnepeltünk. Jó volt újra Celestina anyára tekintenünk, hogy az ő mai lányaiként az Úrból merítsünk erőt és Vele haladjunk tovább utunkon.

Kongregációnkban ezen a napon nyitottuk meg a következő tematikus évet. Ezt az évet szeretnénk arra fordítani, hogy Isten szavának még figyelmesebb hallgatói, az idők jeleinek még gondosabb megfigyelői legyünk. Ez a törekvésünk szerte ágazóan érinti lelki életünket és mindennapi tevékenységünket egyaránt, és mert nagyon összetett, három lépésre bontottuk a kitűzött cél felé vezető utunkat: felismerés, megértés és megkülönböztetés. Azt reméljük ettől az évtől, hogy az elmúlt nyáron lezajlott általános káptalan során megfogalmazott feladatok teljesítése során mozgató erőnkké válik. Segít bennünket abban, hogy a Szentlélek sugalmazására körvonalazódott célkitűzéseink felé elindulhassunk, s megtegyük mindazt, amire a Jóisten meghívott.

Celestina anya közbenjárásában bízva Isten áldását kérjük Kongregációnkra, az egész Piarista Rendre, gyermekeinkre és fiataljainkra, valamint minden barátunkra, jótevőnkre!

„Mennyire a szívemben hordozlak titeket, mindannyiótokat, azt csak Jézus tudja. Isten áldjon benneteket, kedveseim, Isten áldjon! Jézus töltsön el titeket kegyelmének összes kincseivel!”

(részlet Celestina anya egyik leveléből)

Tóth Borbála, piarista nővér