2019. április. 22. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2019. április. 22. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Várni a legkedvesebb vendégre

2018. december. 3.

A Szent Család templomban kezdte meg adventi felkészülését a szatmárnémeti katolikus ifjúság.

Az adventi vasárnapokon mindig este hét órakor találkozik a szatmárnémeti katolikus ifjúság, hogy imaórákkal hangolja lelkét a várakozásra. Az első imaalkalom "szeretni" témában, december 2-án, a Szent Család templomban valósult meg, ahol a plébános, Luczás Lóránd köszöntötte a fiatalokat és idősebbeket. A kis herceg és a róka beszélgetéséből idézett, ezzel akart a várakozás szépségére mutatni. "Az adventi időszak egyik lényege, hogy minden áldott percben tekints ki az ablakon: jön-e már a szeretet, enyém-e már a szeretet, megszületett-e már bennem a szeretet? Díszítsd fel, virágoztasd fel a belsődet, csinosítsd ki a szíved és a lelked, hogy a legkedvesebb vendég, Jézus Krisztus boldogan mehessen be oda" - mondta.

Elmélkedések hangzottak el, közösen imádkoztak, énekeltek a jelenlevők, majd Luczás Lóránd állt újra az ambóhoz. "Aki földi dolgok, személyek után vágyik, előbb-utóbb, így vagy úgy csalódni fog, de aki Isten után vágyik, nem csalódhat. Isten magának teremtett bennünket és nyugtalan a szívünk, amíg meg nem nyugszik benne " - mondta. A fiataloknak tanácsot adott, ha szeretnének boldogok lenni, azt ne valaki mástól várják, fogadják, csakis Istentől. Aki ugyanis nem tud egyedül lenni, nem képes rá, hogy elérje a boldogságot egyedül, az a "pótlékoktól" sem lesz tartósan boldogabb. Csendet, imát, önvizsgálatot, egyéniségük kialakítását, Isten róluk szóló álmának megvalósítását javasolta hallgatóságának.

A következő három vasárnapon is lesz adventi imaóra este hét órás kezdési időpontokban: 9-én a Székesegyházban "hinni" témában, 16-án a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) templomban "remélni" témában, 23-án pedig a püspöki palota kápolnájában "várni" témában tartják az elmélkedéseket.