2024. április. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2024. április. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Comunicat 2016/04

COMUNICATE DIECEZANE – IV./2016.

P 376 / 2016.

SCRISOARE CIRCULARĂ

CU PRIVIRE LA ALEGERILE LOCALE DIN 2016

         Îi rog pe confraţii preoţi să citească următorul apel la anunţurile de la sfârşitul fiecărei sfinte liturghii din data de 29 mai a.c.!

Dragii mei credincioşi!

Vă reamintesc tuturor, înaintea apropiatelor alegeri locale, că a alege nu este doar un drept, ci şi o îndatorire de conştiinţă. Conciliul Vatican II subliniază „să-și amintească toți cetățenii de dreptul și datoria lor de a-și folosi votul liber pentru promovarea binelui comun” (cf. Gaudium et Spes, 75a). Din punctul de vedere al evoluţiei diecezei noastre şi prosperităţii poporului nostru, luarea unei poziţii în favoarea intereselor noastre comune şi manifestarea acesteia în deplină unitate au o importanţă deosebită. Cu ocazia fiecărei participări la vot putem să influenţăm în bine sau în rău viitorul propriu şi al copiilor noştri. De aceea, nimeni dintre noi nu poate să spună că nu va merge la vot pentru că „oricum e totuna” şi „nu contează votul său”.

Îi rog, aşadar, pe credincioşii mei să meargă la vot pe data de 5 iunie şi, mai mult decât atât, să-i îndemne la aceasta şi pe cei ce manifestă indiferenţă, astfel încât să nu decidă alţii pentru noi. Ascultându-ne conştiinţa, să votăm pentru acei candidaţi şi să ne punem încrederea în acei conducători care au reprezentat şi până acum cu onestitate şi în mod eficient valorile creştine, naţionale şi sociale ale comunităţii noastre, care doresc să se pună şi în viitor în slujba acestor valori, potrivit celor mai bune cunoştinţe şi aptitudini ale lor.

Îl rog pe Dumnezeu să ne dea tuturor înţelepciune pentru decizia cea mai potrivită.

Satu Mare, 19 mai 2016

                                                                                            Eugen
 episcop