2024. április. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2024. április. 19. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Comunicat 2019/01

COMUNICATE DIECEZANE – 2019/I.

P 84 /2019.

Vizita papei Francisc în România între 31 mai – 2 iunie 2019

(Îi rog pe confrații preoți să citească mesajul de mai jos în Duminica a 4-a de peste an, după sfintele liturghii.)

Prea onorați confrați preoți! Onorate călugărițe!

Dragii mei credincioși!

Am aflat cu mare bucurie despre vizita papei Francisc în România! Sunt convins că și credincioșii diecezei noastre sunt însuflețiți, încurajați de dragostea, atenția pe care Sfântul Părinte o manifestă pentru noi. O vizită papală este întotdeauna un mare har, pentru care îi suntem recunoscători Bunului Dumnezeu și îi cerem în rugăciunile noastre ocrotirea Sa providențială pentru zilele excepționale ale apropiatei vizite.

Vă rog cu mult drag confrații mei preoți, stimate călugărițe și dragi credincioși ca să vedem în această întâlnire o problemă de suflet și, după posibilități, să mergem cât mai mulți în pelerinaj la Șumuleu Ciuc, Iași și în celelalte locuri care se vor bucura de prezența papei Francisc, astfel încât să putem intona împreună în prezența Sfântului Părinte: ”Doamne binecuvântează/ Pe vicarul lui Cristos!” 

Trebuie să ne pregătim și spiritual pentru întâmpinarea și întâlnirea cu Vicarul lui Cristos pe pământ. Până atunci, vă rog ca la sfârșitul fiecărei sfinte liturghii, înainte rugăciunea pentru beatificarea episcopului Hám János, celebrantul principal să rostească următoarea rugăciune pentru roadele spirituale ale vizitei papale:

 

Tată Ceresc și iubitor, Tu l-ai ales pe Papa Francisc ca urmaș al Sfântului Petru, pentru a conduce Sfânta Maică Biserică. Sfântul Tău Spirit să însoțească întâlnirea noastră ca să ne întărească în credința și virtuțile strămoșilor noștri, să ne încurajeze în statornică speranță, să ne reînnoiască în dragostea față de Dumnezeu și aproapele. Sfântă Fecioară Maria, ajutorul creștinilor, roagă-te pentru noi!

                  

                           

                                                                                     † Episcopul Eugen