2024. április. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.
2024. április. 23. Köszöntjük nevű látogatónkat.

Comunicat 2019/04

COMUNICATE DIECEZANE – 2019 / IV.

P 454 /2019.

Ziua Diecezei – Revarsă, Doamne, harul Tău asupra noastră!

În acest an, în data de sâmbătă, 10 august, urmează să aibă loc Ziua Diecezei de Satu Mare. Cu acest eveniment aș dori să ofer din nou ocazia prin care dieceza își prezintă profilul în fața „lumii”, pășind în afara zidurilor bisericii. În cadrul ședinței preoțești de primăvară, parohii au primit invitația și formularul de înregistrare pentru ca fiecare parohie și comunitățile acesteia să se facă cunoscute prin amenajarea unui cort în care să se prezinte sau printr-un mic spectacol pe scenă, ori ajutând la primirea vizitatorilor și participanților prin prepararea meniului, respectiv prin prezența la adorația euharistică ce se va desfășura pe toată durata programului.

Pe această cale îi rog pe confrații preoți să lanseze într-un cerc cât mai larg invitația referitoare la Ziua Diecezei, prin afișarea anunțului atașat într-un loc cât mai vizibil, iar în data de duminică, 4 august a.c., să citească următoarea invitație la toate sfintele liturghii:

Dragi credincioși!

În acest an, urmează să aibă loc din nou Ziua Diecezei de Satu Mare, la data de 10 august, în următoarea zi de sâmbătă, în Grădina Romei. Cu acest eveniment aș dori să ofer din nou ocazia pentru prezentarea vieții Diecezei și în afara zidurilor bisericilor. Și-au anunțat participarea parohii și comunități parohiale de pe întreg teritoriul diecezei, școli, instituții diecezane și comunități călugărești care, prin amenajarea de corturi, vor avea posibilitatea să se prezinte, să aibă întâlniri și să se cunoască reciproc. Corturile se vor putea vizita de la 11, oră de la care încep micile spectacole ale comunităților parohiale pe scenă, unde, după rugăciunea Îngerul Domnului, vom asculta expunerea părintelui camilian György Alfréd MI, provincialul Ordinului în Austria. De la ora 14 îi invităm pe toți participanții la o masă caldă. În continuare scena va aparține din nou grupurilor parohiale. Vor fi în permanență ateliere de lucru pentru copii, respectiv în biserica Sfântul Iosif se va desfășura adorația euharistică pe tot parcursul zilei, condusă de grupurile parohiale, iar în cortul „Te ascult-ă” vor fi îndrumări spirituale și spovadă. Întregul program al zilei va fi încununat seara la ora 17.30 prin celebrarea sfintei liturghii solemne prezidată de episcop.

Îi invit și aștept cu drag pe toți cei interesați, indiferent de vârstă, la programul întregii zile sau, măcar, la o parte a acestuia. Să-i onorați cu vizita dvs. pe cei care vor susține programele și să vă întoarceți acasă cu acel sentiment înălțător, văzând cât de diverse și colorate sunt parohiile și grupurile parohiale, și cât de vie este lucrarea Sfântului Spirit Dumnezeu în unele comunități.                                                                                                     

                                                                                             

                                                                                                                      † Episcopul Eugen  

Satu Mare, 4 iulie 2019